• Domov
  • LIT hekaton 2023
  • LIT odbor 2022/23
  • LIT novice
  • LIT slovar
  • O projektu
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube
  • Tiktok
Politika piškotkov

Morske radosti, ki postanejo slabosti

Sveže, manj sveže, bljak

Končno je prišel čas dopusta in z njim počitnice na morju. Dnevi polni sonca, morja, vonja borovcev in odlične morske hrane. Celo leto sicer pazim kaj jem, ampak na morju se pa res ne morem upreti testeninam s škampi, školjkami in odličnim ribjim krožnikom …

Tako kot vsak dan, smo se tudi tistega večera z družbo odločili, da bomo večerjo jedli nekje zunaj, ob obali. Lepo se uredimo in začnemo iskati restavracijo, ki nas bo ta večer gostila. Ker je bil konec tedna, je bila večina restavracij kar zasedenih, ampak nič hudega, saj smo na dopustu. Po krajšem iskanju se postavimo v vrsto pred restavracijo. Natakar nas prijazno sprejme, posede za mizo in prinese menije. Danes mi dišijo kalamari. Predse dobim velik krožnik, ki omamno diši. Večerja je bila dobrega okusa. Z družbo se po odlični večerji odpravimo spet proti naši nastanitvi. Že na poti domov čutim neprijeten občutek v želodcu, a ga ignoriram in se normalno odpravim spati. Sredi noči me zbudi huda slabost, zatečem se v kopalnico in tam ostanem vse do jutra. Zjutraj končno pridem malo h sebi, a raje še ves dan preživim v stanovanju.

Ko izbiramo morsko hrano v restavracijah se moramo dobro prepričati, da je ta sveža, saj s tem zmanjšamo tveganje za slabost. Hkrati pa moramo tudi poskrbeti, da imamo zdravstveno zavarovanje za tujino, saj so zapleti povezani s prehranskimi zastrupitvami lahko zelo resni in je dobro, da imamo možnost zdravstvene pomoči.

  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube
  • Tiktok
Politika piškotkov